Febra este un simptom semnificat al Covid-19 . Multe companii, grupuri religioase și oficiali de sănătate publică văd punctele de control ale temperaturii ca un instrument cheie pentru a preveni persoanele cu boală să răspândească coronavirus . Deoarece mai multe părți din SUA ridică restricțiile de carantină în timp ce încearcă să suprime boala, verificările de temperatură devin un ritual zilnic pentru muncitori, mese și credinciosi .

Amazon folosește acum camere cu infraroșii pentru lucrătorii din depozite și din magazinele alimentare Whole Foods, iar compania spune că verificările de temperatură au detectat personal cu stari febrile care ulterior au fost confirmați cu corona virus.

Apple a declarat pentru CNBC că va verifica temperaturile angajaților și clienților, deoarece începe să redeschidă magazinele săptămâna aceasta.

Îndrumările privind conținerea Covid-19 din Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor spun că locurile de muncă, furnizorii de servicii medicale și unitățile de locuit asistate pot lua în considerare verificările de temperatură. Administrația pentru produse alimentare și medicamente din aprilie a relaxat unele reglementări privind camerele cu infraroșu pentru a lărgi accesul la tehnologie. În martie, Comisia pentru egalitatea de șanse de angajare a emis noi recomandari pentru a clarifica calea controalelor de temperatură la locul de muncă, care anterior au fost deseori împiedicate de legile ocupării forței de muncă.