Aplicatii Industriale si comerciale

Cum sunt definite aplicațiile comerciale și industriale?

În primul rând, care sunt câteva exemple de aplicații comerciale și industriale? Aplicațiile comerciale tipice includ mall-uri, clădiri de birouri, spitale, școli, biserici, hoteluri, condominii, supermarketuri, patinoare și poate chiar producători de lumină. Aplicațiile industriale obișnuite includ fabricarea, prelucrarea sau depozitarea alimentelor, centrale chimice, petrochimice și centrale electrice. Antreprenorii au tendința de a se clasifica în comerț sau industrial în funcție de tipul de proiecte pe care lucrează cel mai mult. Antreprenorii industriali pot licita pentru lucrări comerciale atunci când sectorul industrial încetinește, dar majoritatea antreprenorilor comerciali rămân preponderent în domeniul lor principal de expertiză. Munca comercială tinde să urmărească economia și să fie destul de stabilă, în timp ce proiectele industriale tind să se bazeze pe proiecții și nevoi economice pe termen lung,și tind să fie mai ciclic (sărbătoare sau foamete). Odată alocate, acestea progresează indiferent de condițiile actuale.

Distincția dintre contractori comerciali și industriali este destul de clară. Cu toate acestea, pe măsură ce firmele contractante devin mai mari și nevoia lor de afaceri crește, distincția poate estompa.

Adesea, percepția aplicațiilor industriale este că acestea reprezintă în mare parte lucrări de izolare „la cald”. Deși aplicațiile industriale pot avea o muncă mai caldă (se estimează că 75% din munca industrială este fierbinte), există cu siguranță o mulțime de aplicații industriale care implică apă rece, apă răcită, refrigerare și aplicații criogenice. Din punct de vedere al temperaturii, aplicațiile industriale acoperă o gamă mai largă decât cea comercială: aplicațiile industriale sub mediul ambiant pot merge de la 50 ° la -300 ° F sau mai jos, în timp ce lucrările comerciale se opresc în jurul valorii de -10 ° F. Cu temperaturi mai extreme, lucrările industriale implică adesea izolarea cu mai multe straturi din cauza cerințelor de grosime și barierelor suplimentare de vapori necesare pentru a preveni condensarea sau formarea gheții. Aplicațiile industriale pot, de asemenea, să prezinte cicluri de temperatură mult mai mari,ceea ce poate crea probleme atât cu izolația, cât și cu mantaua.

Din punct de vedere al performanței, aplicațiile industriale și comerciale încearcă să îndeplinească aceleași obiective:

  • Reduceți câștigul de căldură
  • Economisi energie
  • Reduceți emisiile
  • Preveniți condensarea
  • Îmbunătățirea performanței echipamentelor
  • Îmbunătățirea performanței procesului
  • Reduceți consumul de apă
  • Îmbunătățirea protecției personalului
  • Sunetul de control
  • Asigurați protecție împotriva înghețului

Dinamica termică este aceeași pentru aplicațiile comerciale și industriale.

Pe lângă intervalul de temperatură, alte distincții între aplicațiile comerciale și industriale includ așteptările sau cerințele privind rezistența la intemperii, rezistența chimică, rezistența la coroziune, dimensiunile conductelor și longevitatea. Locurile de muncă comerciale sunt probabil construcții noi și preponderent aplicații interioare, în timp ce proiectele industriale sunt adesea lucrări de modernizare sau extindere a instalațiilor, cu un raport aproximativ între exterior și interior între 60 și 40. Acești factori tind să facă lucrurile industriale mult mai complicate. Selecția forței de muncă și a jachetelor sunt, de asemenea, factori cheie. După cum remarcă Ray Stuckenschmidt de Systems Undercover, Inc., „Când aveți de-a face cu locuri de muncă industriale, trebuie să știți cu adevărat ce faceți.”

Locurile de muncă comerciale sunt mai ușor de accesat, munca nu este la fel de congestionată și este mai puțin nevoie de calcavuri secundare, care permite aplicarea izolației mai eficient. Pe de altă parte, munca comercială este adesea lansată în etape pe măsură ce un loc de muncă progresează. De exemplu, proiectele de condominiu pot fi eliberate pe măsură ce etajele sunt terminate, astfel încât timpul total de finalizare a lucrării poate fi mult mai lung decât cel al unei lucrări industriale în care intervalul de timp este mai strâns, deoarece treaba trebuie finalizată în timpul unei perioade de închidere. Unele locuri de muncă industriale sunt licitate în timp și materiale sau cu o bază cost-plus, ceea ce nu ar fi de obicei cazul comercial. Locurile de muncă industriale trebuie să fie licitate cu mai mulți factori de contingență construiți din cauza variabilelor care pot fi asociate cu jobul.Evidența de siguranță a unei companii este, de asemenea, foarte importantă la licitația pentru un loc de muncă industrial, în timp ce aceasta ar putea să nu fie o componentă cheie pentru o muncă comercială.

Din păcate, multe oferte comerciale sunt trimise spre ofertă cu desene care pot fi de până la 60% la sută. „Aplicațiile comerciale necesită un grad ridicat de cunoaștere a sistemelor implicate pentru a se asigura că estimarea este completă”, spune W. Paul Stonebraker de la TRA Thermatech.