Reuters

MOSCOVA, 9 septembrie (Reuters) – Un atac cibernetic asupra serverelor gigantului tehnologic rus Yandex în august și septembrie a fost cel mai mare atac a serviciului (DDoS) cunoscut din istoria internetului, a declarat compania joi.

Atacul DDoS, în care hackerii încearcă să inunde o rețea cu volume neobișnuit de mari de trafic de date pentru a-l paraliza atunci când nu mai poate face față scării datelor solicitate, a început în august și a atins un nivel record în sept. 5.

“Experții noștri au reușit să respingă un atac record de aproape 22 de milioane de cereri pe secundă (RPS). Acesta este cel mai mare atac cunoscut din istoria internetului”, a spus Yandex într-un comunicat.

Yandex a declarat că a văzut 5,2 milioane RPS în aug. 7, 6,5 milioane RPS pe aug. 9, 9,6 milioane RPS pe aug. 29, 10,9 milioane RPS pe aug. 31 și în final 21,8 milioane RPS în sept. 5.

Compania americană de securitate cibernetică Cloudflare (NET.N) , care este utilizată pe scară largă de către companii și alte organizații pentru a ajuta la apărarea împotriva atacurilor DDoS, a declarat în august că cel mai mare atac DDoS de care știa a atins 17,2 milioane RPS la începutul acestui an.

Cloudflare nu a putut fi contactat imediat pentru comentarii joi.

Sursa : www.reuters.com

Tradus : Claryo Grup Team